Erdei sorozat - Forest series





RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2013. január 3.

Téli biciklizés

-Téleeen biciklizel?!?! há hü...e vagy?! 
-Nem, nem vagyok az....
Gyakori párbeszéd .... sajnos. Ha nem viselkedsz "normálisan" akkor... nem mosol le magadról bizonyos jelzőket. Szerencsére mindig kerül egy-két vállalkozó szellemű fiatal, aki szívesen kipróbálja az újdonságokat, és "nemnormális"  tetteket visz véghez.
 Miért vannak elítélve azok, akik másként élnek mint az emberek nagy többsége? Persze, vannak olyanok is szép számmal, akik látnak az ilyen életben valami fantáziát és még értékelik is ... köszönet nekik!
Mért "nemnormális" ha nem sütni-főzni megy ki az emberfia a természetbe?
 Mi van akkor, ha valaki szeret bizonyos határokon belül szenvedni? ha tudják azt néhányan, hogy a szépségért meg kell szenvedni, és itt nem a fizikai szépséget értem (de azért is meg kell).
 Miért nagy ár, egy szendvics egy őz látványáért? Mert bográcsólás közben biztos, hogy nem fogjuk meglátni őket! Természetesen, nem zárkózom el a jó ételtől én sem, de csak módjával.
 És, igen is, lehet szórakozni a hóban biciklivel.
No, meg nem elhanyagolható a látvány nyújtotta érzés sem. Igaz, mint már írtam, egy kicsit meg kell szenvedni érte, de megéri.



 Az ilyen túra után, jobban lehet értékelni a forrócsokit vagy a forralt bort. Elég egy hosszabb délelőtt, ahhoz, hogy megmozduljon az emberben a vér és eggyel több szép emléke legyen.

Ami meg az eséseket illeti a nagy hóban, hát az csuda jó móka! Csak ajánlani tudom mindenkinek...

Ne azt nézzétek, hogy mit mondanak a szomszédok, hanem azt nézzétek, hogy Ti mit akartok és tegyétek meg! Egy aprócska dolgot elárulok: ennyivel több leszel mint a szomszédod .... (de, lehet ezt Ő is tudja). Viszont, ha meghallgatod valakinek a véleményét, legalább nézd meg, hogy ki az és mit ért el abban a bizonyos témában!

Két túra összefoglalóját láttátok.

8 megjegyzés:

  1. Megmondom őszintén..nekem tetszik:)....de csak ha nem túl nagy a hó!...Biztosan élvezhető..pláne a porhó....de inkább sivel..Viszont..ki lehet próbálni!Persze hogy a forró csoki eztután egy élvezet...<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki kell próbálni mindent amire van lehetőségünk, hisz egyszer élünk, és nem mindegy, hogy hogyan.

      Törlés
  2. Ha nem viselkedsz jol, nem mosol le magadrol bizonyos jelzoket.... Mennyire igaz. Tapasztalatbol allitom , hogy ez helytallo. Na de mekkora csalodas -a kellemes fajta, amikor az ellenkezojet bizonyitod magadrol. Mert ugye, ha tenyleg ugy vislekedsz mint ahogy azt rolad allitjak egyesek vagy akar a tobbseg, az nem izgalmas. Az kiszamithato es unalmas. Szoval ha jol belegondolok, a sok hulyeseg amit eddig elkovetem, mondtam vagy epp az ellenszenv , megvetes, amit a viselkedesemmel kivaltottam emberekbol,egyszer az ellenkezojet fogja bizonyitani. Ha nem,akkor se baj. Ha igen, akkor jo. De meg mindig azt mondom, erdemes a sorok kozott olvasni, latni azt amit sokan nem kepesek es elhamarkodottan itelnek.Amugy biciklizni jo hoban, kiprobalnam egyszer es persze Veled Laci, mert akkor biztonsagban ereznem magam, akarmilyen kiszamithatatlan is a terep a ho alatt. Ez a biciklizes mar csak ilyen. Egyedul veszelyesebb mint nem egyedul. Meg nyaron,melegben es tisztan lathato uton is. Irigyellek, jobb ha elhiszed.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kár is tagadni .... néha jól esik a léleknek a simogatás, még ha az egy "elhadart simogatás" is :) Köszi a bizalmat és a szép szavakat, igyekszem nem megcáfolni őket!

      Törlés
  3. Az emberek elnek a sajat kis "kenyelmes" eletukben, nem mernek uj dolgokat probalni, de aki megteszi azt "megszoljak". Sajnos a tobbseg szuk latokoru.
    A fotok nagyon jok es telen biciklizni fantasztikus!! ;)
    Kellemes napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, aki ki mer lépni a kényelemből az "nemnormális". Nem gond, nekünk legalább van más témánk is a pénzen s a szomszédon kívül! Köszi, neked is szép napot!

      Törlés
  4. Jó téma!
    Egyfelől semmi új vagy érdekes nincs a téli, hóban történő bringázásban, hiszen ezt tanyán élő "őseim"/és sokan mások/ minden télen és minden héten művelték, hiszen másképp nem juthattak közelebb a városhoz.
    Aztán mi évekig jártunk oldalkocsis motorral a tanyákra, télen-hóban-minuszban, mert nem volt más járgányunk csak az... Én rendszeresen minden télen megyek a pusztába, meg abba az egy-két kis erdőbe bringázni ami a közelünkbe van. A bányatavakon történő leeresztett űléssel és csökkentett guminyomással történő jégbringázásról nem is szólva...
    Másfelől ész érvekkel nem lehet megindokolni, hogy az ember hobbiból-játékból-miért tesz ilyet, ha nem muszáj...?? Hát talán mégiscsak velünk van valami "baj"... Engem mindig is hülyének néztek ezek miatt és természetesen azért is mert télen is járunk éppen annyit túrázni mint nyáron... Hiszen épeszű ember télen a kályha mellől csodálja a tájat és csak ha életbevágóan fontos akkor megy ki a házból. Legalábbis felénk ez járja. De ha már felmerültek ezek a gondolatok, akkor bizony másfelé is ez lehet a helyzet. Ezek az emberek nem tudják miről maradnak le, nem tudhatják, hiszen egész életvitelük éppen ezek elkerülésére szolgál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szépen megfogalmaztad, nem vagyunk mi mások mint az elődeink, csak a körülmények változtak és a körülöttünk élő emberek. Amúgy szokásos téma, csak gondoltam kicsit megszellőztetem. Az utolsó mondatodat külön ki lehet emelni!

      Törlés