Erdei sorozat - Forest series





RENDELHETŐ!! a laszlogal82@gmail.com vagy tel: 0741530656 Hívjon most!
Magyar és Angol nyelven, ugyanazon DVD-n
AVAILABLE NOW!! in laszlogal82@gmail.com or tel: 0741530656
English and Hungarian on the same DVD
"A történetek a Felső-Háromszéki-medencében játszódnak.
Olyan látásmódon keresztül láthatjuk az erdei élővilágot, amihez majd testközeli jelenlét szükséges. Szó esik az embereknek a természethez való viszonyáról és arról, hogyan kéne viselkedni ahhoz, hogy a természet befogadjon. A primitív állatok azon szokásaiból és viselkedéseiből emel ki néhányat, amelyeket a fejlett emberiségnek nem ártana újratanulnia vagy éppen elgondolkodnia azon, hogy az mennyire helyes a mindennapi életben. A felvételekhez semmilyen ember által alkotott létesítmény nem volt használva és esélyük volt az állatoknak mind az elmenekülésre mind pedig a támadásra. A figyelmes nézők láthatnak és hallhatnak, olyan KIS részleteket, amelyek NAGY félelmeket oszlathatnak el."
A sorozat folytatódik!


2013. február 18.

Gondolatok a Maros mellől

Elhagyatottnak, gondozatlannak tűnő vasúti sínpár, akár egy életet is jelképezhetne...élet utat, ahol vannak kihívások (fák, bokrok). A kihívásoktól ez az út használhatatlannak tűnik, de ha túlnézünk rajtuk akkor látjuk, hogy ezek mögött biztosan megy tovább. Akarunk-e ilyen utat, tőlünk függ és attól mennyire féltjük magunkat? Mit akarunk: makulátlan, tiszta, hófehér bőrt, vagy naptól cserzett, hegekkel díszített, barnát? Természetesen, ha megfelelő ruházatunk és védőfelszerelésünk van, a hegek száma lecsökkenhet...
Sokkal barátságosabbnak tűnik az ilyen füves, bozótos út, -élettel telibb, lehetőségekkel kecsegtet- mint a fényesre járt, kitakarított, percre pontosan beosztott -jaj ha késik a szerelvény...!!
Mi a fontos, el kell döntenünk: Vonattal végigrobogni az életünkön, ücsörögve egy Fülkében, szagolván mások izzadságát, a szabadság szeléből csak annyit érezni amit a lehúzott ablak beenged (ha ugyan hagyják lehúzni), elsuhanni a részletek, érdekes dolgok mellett - egy pillantást vetve rájuk...
vagy...gyalogosan Végigmegyünk, Megoldjuk a kihívásokat. Még akkor is, ha tudjuk, hogy elfáradunk, össze leszünk karmolva, megehülünk és majd szomjan halunk... Mindennek az ára az, hogy sokkal lassabban haladunk, mert közben az élményeket begyűjtjük - a környéket merre utunk visz, megismerjük.
 Mit is várunk, ott legbelül? Érjünk már végre a végállomásra -folyamatosan az órát nézzük, vagy másoktól kérdezzük az időt- hogy kiszállhassunk? vagy Minél többet lássunk, mire abba kell hagyjuk a gyaloglást -a nap az egyetlen időmérési lehetőségünk?
Ilyen úthoz nem akármilyen híd(ak) talál.
Elhagyott, megrongált híd...nem szép látvány és mégis. Gondolatokat ébreszt és foglal össze.
Minden hidat felégetni magunk után, vagy csak annyira lerombolni, hogy abban az esetben fordulhassunk vissza ha elég bátrak vagyunk...? Netalán csak azok jöhessenek utánunk akiknek van merszük, és fordítva is igaz: csak olyan hídon menjünk át amihez erő kell...? a vonat semmiképp ne járjon arra, ne adjuk meg magunknak a lehetőséget, hogy felüljünk rá ha elfáradtunk.

Hogyan ismerjük meg a környéket ahol utunk elhalad...?

Sokféle megismerés létezik, mind csak nézőpont kérdése...mindenkinek máson akad meg a szeme.

Viszont azt is tudnunk kell, hogy ha nem ülünk fel a vonatra, lehet egyedül maradunk...de nem magányosan...csak nyitva kell tartanunk a szemünk és meglátjuk az életet körülöttünk. Így, ha nem akarunk, nem fogunk elsiklani a részletek felett!

Menet közben belebotlunk, találkozunk más személyekkel, ilyenkor ne menjünk el mellettük szó nélkül. Nehéz társalgást kezdeményezni annak, aki megszokta az egyedüllétet, de megéri megpróbálni... Már csak a tanulás miatt is, mert mindenki példaként állhat előttünk. A kérdés az, hogy követendő vagy elrettentő példaként. Akár hogyan is történjen, ne hagyjuk elterelni a figyelmünket!

Mindenhol van érdekesség, csak meg kell látni...és meglátjuk mert megakarjuk, hisz ezért megyünk Gyalog!
Vadkacsa
Sólyom...?
Ölyv
Szarvastehén 
Vannak, akik azért élnek, hogy más személyek útján bizonyos szakaszokat "tönkre tegyenek", csoportba verődve fenyegetőzzenek, csapdákat állítsanak fel.
Egy tiszta "út"
Értem én, hogy mindenkinek lennie kell e világban, de férjünk már el egymástól! ellenkező esetben, nem kéne meglepődni, ha az útba tett ágak vége, félredobáskor, csípősen találkozik a bőrrel, sőt, örülni kellene, hogy nem történik több...no, de, hogy ezt belássa bárki is, sok minden szükséges. Viszont, ha ez a sok minden megvan, akkor nincs ágdobálás mások útjába, szóval...
Az "út", egy kitakarításra váró szakasza
Az, hogy meglássuk-e a lehetőségeket vagy nem, általában tőlünk függ...
...mint az is, hogy kitudjuk használni vagy elmulasszuk.
Elmulasztva: levágtam a füleit
Könnyen megtörténhet az is, hogy pont az ilyen útszakaszokon találjuk meg amit keresünk!!
Farkasnyom 
Éppen azért, mert sokan nem járnak erre és nem tapossák el a lényeget...hmm, vajon köszönettel tartozunk az olyan embereknek akik "járhatatlanná" teszik utunk bizonyos szakaszait?

3 megjegyzés:

  1. Laci...a mai nap megint egy csodálatos dolog történt..Köszönöm hogy olvashattalak..Szenzációs EMBER vagy! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök ha segíthettem valamiben. Ezek szerint ismét megérte megírni a bejegyzést... Köszönöm!

      Törlés
  2. Un articol de pe blogul domnului Peter Lengyel:


    În sezonul 2012-2013, conform Ordinului 1355 din 4 mai 2012 publicat în Monitorul Oficial 323 din 14 mai 2012, până la 15 mai 2013 vor fi împușcate legal 14.865 căprioare (Capreolus capreolus), 2.386 cerbi (Cervus elaphus), 359 capre negre (Rupicapra rupicapra), 22.325 mistreți (Sus scrofa), 122.263 iepuri de câmp (Lepus europaeus), 37.741 vulpi (Vulpes vulpes), 1.385 jderi de copac (Martes martes), 505 jderi de piatră (Martes foina), 3.086 viezuri (Meles meles), 29.904 potârnichi (Perdix perdix), 828 ierunci (Bonasa bonasia), 225.585 prepelițe (Coturnix coturnix), 46.858 porumbei gulerați (Columba palumbus), 3.571 porumbei de scorbură (Columba oenas), 43.515 turturele (Streptopelia turtur), 122.509 guguștiuci (Streptopelia decaocto), 67.325 sturzi de iarnă (Turdus pilaris), 79.992 sturzi de vii (Turdus iliacus), 25.008 gâște de semănătură (Anser fabalis), 21.707 gâşte de vară (Anser anser), 50.957 gârlițe mari (Anser albifrons), 127.853 rațe mari (Anas platyrhynchos), 64.900 rațe mici (Anas crecca), 3.570 rațe fluierătoare (Anas penelope), 4.460 rațe cu cap castaniu (Aythya ferina), 3.120 rațe moțate (Aythya fuligula), 3.120 rațe pestrițe (Anas stepera), 1.715 rațe sunătoare (Bucephala clangula), 3.410 rațe lingurar (Anas clypeata), 3.768 rațe sulițar (Anas acuta), 5.790 rațe cârâitoare (Anas querquedula), 645 rațe cu cap negru (Aythya marila), 16.729 sitari de pădure (Scolopax rusticola), 19.832 becaține comune (Gallinago gallinago), 4.425 becaține mici (Lymnocryptes minimus)… 467.292 ciocârlii de câmp (Alauda arvensis) șamd, șamd,…. șamd. Etc. etc. etc. etc. Etc. Despre urşi, lupi şi altele asemenea animale protejate pe hârtie, dar împuşcate cu sutele cu acte legale în fiecare an, vom discuta în alt articol.

    ....


    Mai trebuie adăugat la aceste date şi acele animale care sunt împuşcate ilegal, braconate de aceeaşi vânători sau de alţi braconieri.



    Te mai miri că nu prea vezi animale sălbatice nici măcar în rezervaţii, zone protejate, iar în afara lor nici pe atât?


    https://peterlengyel.wordpress.com/2013/02/21/plumb-alice-genocid-si-pasarica-ce-nu-mai-canta-deloc/

    VálaszTörlés